Onze werkwijze

Al onze agressietrainingen stemmen we altijd af op de behoefte en leerdoelen van onze opdrachtgevers. We trainen gericht op situaties die in jouw dagelijkse praktijk voorkomen. We geven jou en je collega’s praktische handvatten gericht op jullie situatie.

We hanteren onderstaande stappen en criteria. Zo zorgen wij ervoor dat de training écht aansluit bij jouw dagelijkse praktijk en is het rendement het grootst.

Vrijblijvend adviesgesprek

Jouw dagelijkse praktijk vormt de basis voor elke training. Daarom gaan we eerst met je in gesprek, zodat we jouw organisatie beter leren kennen en jullie uitdagingen duidelijk zijn. Dit gesprek kost niets en verplicht je tot niets.

Voorstel op maat

Op basis van jouw vraagstuk en het vrijblijvende adviesgesprek, maken we een voorstel op maat. Daarin beschrijven we welke uitdagingen er zijn, wat er nodig is qua training en hoe we het beoogde resultaat gaan behalen én borgen.

Intake met leidinggevende en deelnemers

Wat zijn situaties die jullie veel tegenkomen? Wat vind je lastig? Wat gaat goed? Waar wil je zelf aan werken? We gaan in gesprek met leidinggevende én de deelnemers. Jullie praktijksituaties en wensen voor verbetering vormen de basis voor de training.

Persoonlijke leerdoelen bepalen

Behalve de doelen vanuit jullie organisatie, hebben we tijdens de training ook oog voor ieders individuele leerdoelen. Daarom bepalen we vooraf de persoonlijke leerdoelen van elke deelnemer.

Selecteren werkvormen en modellen

Op basis van jullie doelen en de persoonlijke leerdoelen van de deelnemers, kiezen we de juiste werkvormen en modellen voor de training.

Trainingsacteur

Het leereffect én rendement is het grootst als je kunt trainen met realistische situaties. Daarom maken we bij onze agressietrainingen gebruik van een professionele trainingsacteur. De acteur past zijn spel aan op de leerbehoefte van elke individuele deelnemer. Bovendien kan de acteur de veiligheid van het rollenspel waarborgen. Een veilige en vertrouwde leeromgeving is voor ons namelijk een absolute basisvoorwaarde voor elke agressietraining.

Creëren van een veilige en ontspannen setting

Agressie in de zorg is al beladen genoeg. Veel medewerkers in de zorg vinden deelnemen aan een agressietraining daarom best heel spannend. Basisvoorwaarde bij al onze agressietrainingen is daarom het creëren van een veilige en ontspannen setting. Wij willen graag dat elke deelnemer zich in onze training op z’n gemak voelt. Het resultaat staat voorop, maar een training mag ook best leuk zijn.

Groepen van maximaal 10 deelnemers

We trainen altijd in groepen van maximaal 10 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte voor de persoonlijke leerdoelen van elke deelnemer, krijgt iedereen evenveel aandacht en bieden we meer veiligheid en rendement.

agressietraining

Bekijk het trainingsaanbod

Praktische trainingen voor alle branches.

  • Leer agressie vroegtijdig herkennen
  • Afgestemd op jouw situatie
  • Vergroot je zelfvertrouwen
Bekijk alle agressietrainingen

Help mij kiezen

Wil je advies op maat voor jouw specifieke situatie?

Plan vrijblijvend een adviesgesprek met een van onze agressie experts.

Plan een adviesgesprek