Veelgestelde vragen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze agressietrainingen en agressiecursus.nl. Staat jouw vraag er niet tussen? Kom met ons in contact en we geven graag antwoord op al jouw vragen.

Waarom zijn jullie trainingen alleen maatwerktrainingen?

Wij geloven dat het rendement het grootst is wanneer een training wordt afgestemd op jouw specifieke behoeften en leerdoelen. Zo train je gericht op situaties die in jouw dagelijkse praktijk voorkomen. Bovendien leer je van én met je collega’s die tegen vergelijkbare situaties aanlopen.

Wat is de meerwaarde van een trainingsacteur?

Het leereffect én rendement is het grootst als je traint met realistische situaties. Daarom maken we bij onze agressietrainingen gebruik van een professionele trainingsacteur. De acteur past zijn spel aan op de leerbehoefte van elke individuele deelnemer. Bovendien kan de acteur de veiligheid van het rollenspel waarborgen. Een veilige en vertrouwde leeromgeving is voor ons namelijk een absolute basisvoorwaarde voor elke agressietraining.

Op welke locatie vindt de training plaats?

Het kiezen van een training doen we altijd in goed overleg met jou als opdrachtgever. Zo kan de training plaatsvinden bij jou op locatie zodat het reistijd scheelt voor jou en je collega’s. Je kunt ook kiezen voor onze trainingsruimte in Hengelo. Heb je geen ruimte binnen jullie eigen organisatie maar wil je wel graag trainen op een locatie in de buurt? Geen probleem. We hebben diverse samenwerkingsverbanden met trainingslocaties door heel Nederland. Zo is er altijd een passende oplossing voor de trainingslocatie.

Wat is het maximaal aantal deelnemers voor een training?

Het maximale aantal deelnemers voor een training is 8 tot 10 personen, afhankelijk van de inzet van een trainingsacteur. Zo is er voldoende ruimte voor de persoonlijke leerdoelen van elke deelnemer. Bovendien krijgt iedereen op deze manier evenveel aandacht en bieden we voor iedereen een veilig leerklimaat met maximaal rendement.

Hoe kan ik me voorbereiden op een training?

We zien het graag dat jij goed voorbereid een training ingaat. Daarom sturen we je vooraf een intakeformulier. Daar kun je onder andere op aangeven welke situaties jij veel tegenkomt en wat je lastig vindt. We horen ook graag van je wat al heel goed gaat en waar je zelf graag aan wilt werken. Behalve een persoonlijke intake voor elke deelnemer, gaan we ook vooraf in gesprek met leidinggevenden. Jullie praktijksituaties en gezamenlijke wensen voor verbetering, vormen de basis voor de training.

Waarom houden jullie een intake vooraf?

We stemmen de training af op de leerdoelen vanuit de organisatie, maar ook vanuit de individuele leerdoelen van elke training. Daarom sturen we elke deelnemer vooraf een intake. Daarin kun je aangeven welke situaties je lastig vindt, wat je graag wilt leren maar ook wat al heel goed gaat. Jullie praktijksituaties en gezamenlijke leerdoelen, vormen de basis van de maatwerk training.

Waarom betrekken jullie ook de leidinggevende bij de intake?

Wij geloven dat succes schuilt in een hechte samenwerking tussen team, individu, trainer én de direct leidinggevende. Daarom vragen we elke leidinggevende ook naar zijn of haar kijk op de training. Wij ondersteunen alle betrokkenen vanuit hun specifieke rol en sluiten aan bij de dagelijkse praktijk. Door alle betrokkenen vanaf het begin af aan te betrekken, kunnen we iedereen de juiste instrumenten aanreiken die nodig zijn voor een zo groot mogelijk effect na afloop van de training.

Welke werkvormen gebruiken jullie tijdens de training(en)?

Dat verschilt per training. Al onze agressietrainingen worden namelijk op maat gemaakt. Op basis van wensen vanuit de organisatie en individuele leerdoelen van de deelnemers, bepalen we welke werkvormen het beste passen bij de training. Elke training bestaat bij ons echter uit Kennis, Inzicht & Toepassing. Daarom werken we met de 20/80 regel. Dat betekent 20% noodzakelijke theorie, 80% doen!

Wanneer ontvang ik de factuur voor een training?

Al onze trainingen worden vooraf gefactureerd.

Wat is de prijs van een agressietraining?

Dat hangt af van jouw wensen en de samenstelling van een training. Al onze trainingen zijn maatwerk en worden daarom afgestemd op leerdoelen vanuit de organisatie én individuele leerdoelen van de deelnemers. Aan de hand van de door jou genoemde behoeften en leerdoelen, maken we een trainingsvoorstel op maat.

Hoeveel deelnemers zijn er minimaal nodig voor een maatwerk agressietraining?

In principe geven we een maatwerk training vanaf 3 personen. Dat betekent niet dat we onder de 3 personen geen training geven. Soms voegen we kleine groepen en ZZP’ers samen tot een groep. Belangrijk is wel dat dan de leerdoelen en wensen voor de inhoud van de training op elkaar aansluiten.

Stel jouw vraag aan Agressiecursus.nl

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel jouw vraag via onderstaand formulier of bel met 074 – 245 26 45. We geven namelijk met veel plezier antwoord op al jouw vragen over agressietrainingen.

Contactformulier

Algemeen contactformulier voor de website

"*" geeft vereiste velden aan

We bellen alleen als we aanvullende vragen hebben.