Omgaan met agressie: de XL10 aanpak

Geschatte leestijd: 2 minuten

Als het op trainen en ontwikkelen aankomt, geloven we bij XL10 in de praktische aanpak. Natuurlijk is het nodig om met deelnemers de theorie door te nemen, maar het gezegde “practice makes perfect” ofwel “oefening baart kunst” werkt echt! Tijdens de agressietrainingen oefenen we met situaties uit de praktijk. Dit levert drie belangrijke opbrengsten op die door onze deelnemers als waardevol worden ervaren.

1: Herkenbaarheid – een goede afspiegeling van de praktijk

Deelnemers vinden het fijn dat onze agressietrainingen zo goed aansluiten op de realiteit van de werkvloer. Dit komt mede door de intakes voorafgaand aan de trainingen, waarmee we ons goed voorbereiden om de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen. Maar ook door middel van de persoonlijke aandacht tijdens de kennismaking aan het begin van de training, maken we iedere bijeenkomst perfect op maat. Zo vormt elke training een afspiegeling van de werksituaties en individuele leerdoelen van de deelnemers.

2: Actief zijn – betere resultaten en de tijd vliegt voorbij!

De hele dag in de schoolbanken zitten was vroeger al niet leuk, en nu we volwassen zijn, is dat niet anders. Een urenlange theoretische dump van informatie is voor sommige mensen erg interessant, maar de meeste deelnemers willen vooral iets doen. Actief bezig zijn met agressie- en conflicthantering zorgt ervoor dat nieuwe vaardigheden actief worden ingeslepen. Door deze dynamische opzet horen we vaak dat de tijd voorbij is gevlogen.

3: Inzicht – bewustwording is de eerste stap naar verandering

Niet alleen het zelf oefenen, maar ook je mede deelnemers actief aan het werk zien met praktijkoefeningen, is leerzaam. XL10 focust bij de trainingen niet zozeer op wat er ‘fout’ gaat, maar zorgt ervoor dat de deelnemers inzicht in hun eigen handelen krijgen. Niet alleen de trainer, maar ook de andere deelnemers leveren daarbij waardevolle feedback. Zo maken de trainingen van XL10 de deelnemers bewust van de vaardigheden die ze al bezitten. Bewustwording, zelfinzicht en zelfvertrouwen zijn belangrijke factoren als het gaat om (gedrags)verandering.

Just DO it!

Praten over het omgaan met agressie doen we bij XL10 graag, maar liever gaan we met onze deelnemers gewoon lekker aan de slag. Wil je echt iets leren? Ga het dan doen! “Practice makes Perfect!”

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Bel 074-245 26 45 of mail ons gerust.

agressiecursus.nl