4 voordelen van een agressietraining

Geschatte leestijd: 2 minuten

Er zijn verschillende redenen waarom een training omgaan met agressie nuttig is. In dit artikel bespreken we de 4 voordelen van een agressietraining en hoe het jou helpt in je dagelijkse werkzaamheden. Lees snel verder en ontdek waarom jij een training omgaan met agressie moet overwegen.

“Een training omgaan met agressie helpt je veiliger en effectiever werken, stress verminderen en voorkomt dat situaties escaleren tot agressieve uitbarstingen”

1. Veiligheid

Wanneer je werkt met mensen die mogelijk agressief kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs of in de beveiliging, is het belangrijk dat je weet hoe je moet reageren in situaties waarin agressie ontstaat. Een training omgaan met agressie helpt je risico’s verminderen en je veiligheid te waarborgen. Zo leer je bijvoorbeeld:

 • Hoe je agressief gedrag kunt herkennen
 • Welke technieken je kunt toepassen om jezelf en anderen te beschermen
 • Hoe je kunt de-escaleren in situaties met agressie

2. Effectiviteit

In situaties waarin er sprake is van agressie, kan het lastig zijn om effectief te blijven communiceren en handelen. Met een training van Agressiecursus.nl leer je hoe je met deze situaties om kunt gaan en hoe je effectief kunt blijven functioneren. Zo leer je onder andere:

 • Hoe je je eigen emoties onder controle kunt houden
 • Welke communicatietechnieken je kunt gebruiken om de situatie te kalmeren
 • Hoe je beslissingen kunt nemen die de situatie niet verder laten escaleren

3. Stressreductie

Situaties waarin er sprake is van agressie, kunnen stressvol zijn en impact hebben op je mentale welzijn. Door het volgen van een training omgaan met agressie leer je hoe je stress vermindert en jezelf beschermt tegen de negatieve impact van agressie. In een training omgaan met agressie komen onder andere onderwerpen aan bod zoals:

 • Het herkennen van je eigen stresssignalen
 • Technieken om stress te verminderen tijdens en na een agressieve situatie
 • Het opbouwen van veerkracht om beter om te gaan met stressvolle situaties

4. Preventie

In veel gevallen is het voorkomen van agressie beter, dan het ermee omgaan. Tijdens een training omgaan met agressie leer je hoe je signalen van agressie herkent en hoe je deze voorkomt voordat ze escaleren. Tijdens de training leer je bijvoorbeeld:

 • Hoe je effectief communiceert en misverstanden en frustraties voorkomt
 • Welke interventies je toepast om agressie in de kiem te smoren
 • Hoe je een positieve werksfeer creëert waarin agressie minder snel ontstaat

Kortom…

Een training omgaan met agressie kan je helpen om veiliger en effectiever te werken, stress te verminderen en te voorkomen dat situaties escaleren tot agressieve uitbarstingen. Of je nu in de zorg, het onderwijs, de beveiliging of een andere sector werkt waar je te maken kunt krijgen met agressie, het is altijd een goed idee om jezelf te wapenen met de juiste kennis en vaardigheden. Investeer in je eigen ontwikkeling en veiligheid door een training omgaan met agressie te volgen!

Benieuwd welke agressietrainingen we bieden?

Ben je op zoek naar een passende agressietraining voor jouw organisatie? Wij bieden maatwerk agressietrainingen voor diverse branches.

Ja, laat me de trainingen zien

In contact komen met onze agressiespecialisten?

Wil je advies op maat voor jouw specifieke situatie?

Plan vrijblijvend een adviesgesprek met een van onze agressie experts.

Ja, ik wil advies over de juiste training
agressie bij dementie